- نویسنده : روابط عمومی فرمانداری ویژه مراغه
- ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
- کد خبر 13304
- 374 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان مراغه ، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه روز چهارشنبه در دیداربامدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی گفت:حوزه های کشاورزی و میراث فرهنگی از مهمترین ظرفیت ها و پتانسیل های مراغه به شمار می روند و سرمایه گذاری در این زمینه ها می تواند موجب توسعه شهرستان شود.
حمید شکری گفت: در این میان، تاثیرگذاری میراث فرهنگی در آینده شهرستان بسیار چشمگیر خواهد بود و در این راستا ضروریست که برنامه ریزی و اقدامات موثری را در نظر داشته باشیم.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران برای ورود به این حوزه گفت: شهرستان مراغه زمینه را برای جذب و استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران در این حوزه آماده کرده و در این خصوص از سرمایه گذاران و طرح های آن ها استقبال می کند.
شکری ادامه داد: با هدایت و رفع مشکلات موجود در حوزه میراث در ۵ سال آینده امیدواریم شهرستان مراغه به یکی از قطب های گردشگری کشور تبدیل شود و حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
وی مرمت و احیای بناهای تاریخی را ضروری دانست و گفت: باید از تمامی ظرفیت ها به خصوص از ظرفیت بخش خصوصی در احیای بناهای تاریخی و نگهداری هر چه بهتر از آن استفاده کنیم.
وی افزود: حفظ میراث فرهنگی و اماکن تاریخی شهرستان با توجه به قدمت و تاریخی بودن آن، از دغدغههای مدیریت شهرستان است.
شکری گفت: متاسفانه تعدادی از آثار تاریخی شهرستان در حال تخریب بوده که باید برای رفع این مشکل و بازسازی و احیای آن ها از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کنیم.
شکری افزود: باید به حوزه های نگهداری و ترمیم توجه ویژه ای شود تا بتوانیم در معرفی و پذیرایی از گردشگران موفق عمل کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی نیز در این دیدار گفت : حفظ آثار و در حاشیه نماندن، خطوط قرمز میراث بوده و برای سرمایهگذاران در این حوزه نحوه حضور و فعالیت کاملا مشخص است و بخش خصوص که تمایل به حضور در این حوزه دارد باید براساس معیار ها حرکت کند.
وی افزود: در حال حاضر ۹۰ درصد پروژه های سرمایه گذاری در مراغه با مشکل تغییر کاربری مواجه هستند و باید زمینه را با همکاری های لازم و رعایت اصول فنی برای سرمایه گذاران فراهم کنیم.
وی گفت: تمامی ظرفیت ها و زیرساخت ها برای تبدیل شدن مراغه به مرکزی برای سرمایه گذاری گردشگری فراهم است و میراث فرهنگی استان با تمام توان از فعالان این عرصه حمایت خواهد کرد.
حمزه زاده ادامه داد: راه اندازی قطار گردشگری تبریز به مراغه به صورت یکبار در هفته بسیار ضروری است و اقداماتی از این قبیل در تبدیل مراغه به مقصد گردشگری می تواند موثر باشد.
وی افزود: جای خالی جشنواره ملی سالیانه در تقویم رویدادهای کشوری با داشتن پتانسیل های بسیار در شهرستان مراغه به شدت احساس می شود و تمامی دستگاه ها باید برای فراهم ساختن این امکان پای کار آیند.
وی به پروژه های میراثی مراغه اشاره کرد و گفت: پروژه های مسجد زری (ضریر)، کلیسا و حاجی غفار سه پروژه میراثی شهرستان مراغه با پیشرفت فیزیکی ۸۰ الی ۹۰ درصد هستند که امیدواریم امسال به بهره برداری برسند.
شهرستان مراغه با حدود ۵۱۵ اثر تاریخی و تپه های شناسایی شده جزو ۱۰ شهر دارای بافت غنی تاریخی و فرهنگی در کشور محسوب می شود که حدود ۳۰۰ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
http://maragheh.ir/?p=13304